Najpogosteje zastavljena vprašanja

Kako delujejo kompresijske nogavice Sockwell?

Med dolgotrajnim stojenjem ali sedenjem ali zaradi nekaterih zdravstvenih stanj, se kri in tekočine ponavadi zadržujejo v stopalih in nogah. Gravitacija in zmanjšana črpalna funkcija stenskih mišic vplivata na krvni obtok, zaradi česar kri teče nazaj navzdol, namesto da bi se s krvnim tokom prenašala v srce. Vene se nekoliko razširijo, kar vpliva na delovanje ventila in morebitna tekočina, ki ostane, lahko veno dejansko zamaši. Za preprečevanje teh negativnih učinkov je priporočljivo nositi kompresijske nogavice. Zahvaljujoč pritisku, ki ga ustvarijo nogavice, se aktivira mišična črpalka, ki spodbuja pritisk krvi navzgor in preprečuje zadrževanje tekočin in odpadnih snovi. Skratka, kompresija pomaga pri optimalnem delovanju žilnega in limfnega sistema v spodnjih okončinah.

Kakšne so prednosti nošenja kompresijskih nogavic Sockwell?

Kompresijske nogavice Sockwell so narejene iz edinstvene mešanice materialov, vključno z bambusom in najfinejšo merino volno, ki ne srbi. Ta antibakterijska kombinacija ohranja nogavice in stopala brez vonja, zagotavlja zelo hitro absorpcijo in odvajanje vlage ter ohranja stopala in noge na stalni temperaturi, tako pozimi kot poleti (hladilni učinek). Ločena pletena nožna plošča z brezšivnim prehodom, prstom omogoča popolno svobodo gibanja, ločena pletena paletna plošča pa preprečuje zdrs pod nogo med obrabo. Glede na nogavico je za boljše udobje, oporo in blaženje na voljo debelejša pletena nožna plošča.

Stiskanje ohranja krvni obtok in odvajanje umazanije ter odvečne vlage optimalno. Tako so stopala in noge vitalne, vaše počutje pa je na splošno boljše. To zmanjša ali celo prepreči težave, kot so utrujene, težke ali nemirne noge, pa tudi kopičenje tekočine (edem), krčne žile in trombozo. Poleg tega zmanjšujejo tveganje za bolečine v mišicah in poškodbe ter zagotavljajo hitrejše okrevanje po vadbi.

Skratka, z nogavicami Sockwell se počutite boljše in v stilu. Edinstvena tehnologija pletenja ponuja visoko udobje nošenja in pomaga preprečiti pogoste težave stopal in nog, ki jih je mogoče odpraviti s stiskanjem.

V kolikor dlje časa sedite ali mirujete, se ukvarjate s športom, ste veliko na poti ali celo noseči, trpite zaradi nekaterih zdravstvenih stanj, kot so tromboza, krčne žile, nemirne noge itd., so kompresijske nogavice Sockwell nepogrešljive.

Kako oblečem kompresijske nogavice?

Roko položite v nogavico in jo s palcem, kazalcem in sredincem primite za notranjo stran pete. Medtem ko še naprej oprijemajte del pete, povlecite le nožni del nogavice navzven. Nožna plošča naj bo zdaj skrita v odseku noge. Zdaj najprej potegnite odsek stopala čez nogo. Poskrbite, da bo nogavica dobro obkrožala vaše stopalo, da bo prst tesno okrog prstov in peto postavil na pravo mesto. Zdaj primite manšeto in zelo nežno povlecite odsek noge do kolena, dokler nogavice ne sedejo okoli vaše noge brez gub. Nogavico nežno popravite na mestih, kjer prileganje še ni optimalno, in poskrbite, da bo vrhni del Sockwell nogavice zadaj lepo postavljen na vaše tele.

Navodila za nanašanje s primeri boste našli tudi v našem zapisu v blogu z naslovom Obujte kompresijske nogavice.

Ali lahko nosim kompresijske nogavice Sockwell cel dan?

Sockwellove kompresijske nogavice lahko nosite kadar koli. Če jih podnevi redno uporabljate, priporočamo, da jih ponoči ne nosite v postelji.

Lahko ženske nosijo moške nogavice in obratno?

Moške nogavice so na nogi pletene širše kot ženske, ker so ženske noge na splošno ožje od moških. Ženske nogavice so na voljo od velikosti 35, medtem ko se velikosti moških nogavic nadaljujejo vse do velikosti 47, nekateri modeli celo do velikosti 50. Vendar sta učinek stiskanja in konstrukcije nogavice v osnovi enaka. Če je prileganje pravilno, lahko ženska brez težav nosi moške nogavice ali obratno.

Ali nogavice po pranju ostanejo enake?

Da, nogavice so narejene iz trpežnih materialov. Uporabljeni materiali so odporni proti obrabi in se po večkratnem pranju ne deformirajo. Nogavice operite obrnjene navzven v običajnem ciklu pri največ 30 ° C. Priporočamo sušenje na zraku – ne dajajte jih v sušilni stroj.

Zahvaljujoč volni in bambusu v nogavicah jih lahko enostavno nosite do trikrat, ne da bi nogavice začele oddajati neprijeten vonj. Po vsaki uporabi jih ni treba prati.

Kdaj naj nosim športne nogavice Sockwell?

Nosite športne nogavice za podporo zmogljivosti med treningi in tekmami. Poleg tega športne nogavice spodbujajo okrevanje po vadbi. Najbolje je, da jih po športu nosite vsaj eno uro.

Vse prednosti športnih nogavic Sockwell so navedene na strani s kategorijami športnih nogavic.